Cas d'èxit Platja d'Aro

Castell-Platja d’Aro: els resultats d’un municipi pioner

El municipi de Castell-Platja d’Aro ha obtingut al llarg dels darrers anys uns fantàstics resultats en termes de seguretat. La seva voluntat ferma per emprendre un projecte de seguretat modern i amb visió de futur; i la definició d’uns objectius ambiciosos i ben definits han esdevingut motiu fonamental per l’èxit de la iniciativa.

Municipi

Castell-Platja d’Aro

Comarca

Baix Empordà

Provincia

Girona

Població

+10.000 habitants

Solució Alphanet

Lectors de matrícules als accessos del municipi

Situació inicial

Platja d’Aro es troba a la comarca del Baix Empordà, a la província de Girona. Situat en plena Costa Brava, resulta un dels punts d’interès més interessants de la zona.

Durant els últims anys ha augmentat l’índex de robatoris amb força segons dades oficials de la Policia Autonòmica de Catalunya; Castell – Platja d’Aro també patir episodis de robatoris amb força, assalts amb violència, ocasionant por en els ciutadans.

Castell-Platja d'Aro

Missió

Platja d’Aro és un municipi situat a la Costa Brava, una de les destinacions turístiques i de segona residència més importants de la província de Girona. Durant la temporada d’estiu, la ciutat arriba a incrementar la seva població en fins a un 119% el que desafortunadament comporta un augment en fets delictius per part de bandes organitzades.

La solució

Alphanet Security Systems, empresa líder en sistemes de seguretat ciutadana, ha estat l’encarregada d’implementar un pla local de seguretat en els diferents accessos i punts clau del municipi, així com en les entrades i sortides de diferents urbanitzacions residencials, segons les necessitats i peculiaritats de la localitat. Axis Communications va ser seleccionada com el seu proveïdor de càmeres per la fiabilitat, robustesa i les singularitats que ofereix.

El pla

Per tal de garantir la seguretat, l’Ajuntament va emprendre una sèrie de mesures que fossin capaços de preveure actes criminals així com detectar els assaltants. Entre totes les propostes, van optar finalment per la solució d’Alphanet Security Systems, empresa especialitzada en la seguretat i vigilància municipal, és pionera en la implantació de blindatges de municipis a través de la lectura de matrícules.

El pla consistia a facilitar als cossos de seguretat un sistema que permetés la identificació a temps real tant de vehicles sospitosos com d’altres que ja estiguessin associats a anteriors fets delictius.

Gràcies a l’avançat sistema d’Alphanet i a la implementació de nombroses càmeres Axis, el municipi compta amb una instal·lació molt complexa i avantguardista a Espanya, en el qual destaca notablement el reconeixement de matrícules i la gestió d’alertes. El sistema de vídeo està compost per 47 càmeres AXIS P1354, les quals ofereixen paràmetres específics i adequats per a la lectura de matrícules i uns resultats òptims en entorns de comunicacions Wimax, que són clau per a aquest tipus de projectes.

La instal·lació de les mateixes es va efectuar en punts d’accés de la ciutat, així com a l’entrada i sortida d’urbanitzacions residencials. El sistema realitza una lectura de la matrícula, generant un avís en temps real en cas d’estar aquesta registrada a llistats de vehicles d’interès policial. D’aquesta manera l’avís arriba a dependències i vehicles oficials de la policia, oferint informació variada com el nombre de matrícula, fotografies, el lloc de detecció i el sentit de la marxa. Així s’aconsegueix una intervenció ràpida i efectiva en situacions de robatoris, furts, estafes, o actes vandàlics.

L’objectiu

L’objectiu d’aquest sistema és el d’implementar mesures de seguretat que redueixin de forma significativa el risc que les amenaces es converteixin finalment en delictes, protegir les persones i les propietats, generar sensació de protecció a la ciutadania, maximitzar l’eficiència i optimitzar el temps de reacció dels cossos de seguretat.

Tot això permet fer un recull de dades i informació molt útil per a casos d’investigació i recerca de delinqüents així com afavorir el desenvolupament d’estratègies a llarg termini per combatre bandes organitzades i detenir assaltants, seguint sempre els protocols de privacitat i seguretat marcats per la legislació vigent.

Resultat

Platja d’Aro s’ha postulat com una de les poblacions pioneres a Espanya a l’comptar amb un sistema de videovigilància complex i avançat, gràcies a la lectura de matrícules a través de càmeres Axis. Això no només ha permès la correcta intervenció de les forces de seguretat en casos d’assalt, sinó que a més permet identificar vehicles sospitosos i preveure possibles delictes. Tot això ha comportat una notable reducció de criminalitat de fins al 30-40% depenent de la tipologia de delicte només en el municipi de Platja d’Aro, generant així sensació de tranquil·litat i seguretat a la població.

“La tasca policial que fem diàriament, amb l’ajuda de les càmeres, ha permès que puguem mantenir a ratlla la delinqüència al municipi.”

David Puertas, cap de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro

Càmeres de videovigilància i lectura de matrícules Alphanet
Policia Local de Castell-Platja d'Aro treballant

Alphanet, garantia d’èxit

La Jonquera: solucions úniques per un municipi únic

La Jonquera: solucions úniques per un municipi únic

La capacitat d’adaptació de les nostres solucions de seguretat queden patents al terme municipal de La Jonquera. Al llarg del territori català trobem problemàtiques i tipologies delictives genuïnes i diferenciades. Això fa que els nostres plans de seguretat i la definició dels projectes sigui necessari.

Esteu interessats en alguna solució pel municipi o voleu rebre assessorament?

Contacteu amb nosaltres i us informem.