Cas d'èxit La Jonquera

La Jonquera: solucions úniques per un municipi únic

La capacitat d'adaptació de les nostres solucions de seguretat queden patents al terme municipal de La Jonquera. Al llarg del territori català trobem problemàtiques i tipologies delictives genuïnes i diferenciades. Això fa que els nostres plans de seguretat i la definició dels projectes sigui necessari.

Municipi

La Jonquera

Comarca

Alt Empordà

Provincia

Girona

Població

+3.000 habitants

Solució Alphanet

Lectors de matrícules als accessos del municipi

El repte

Degut tant a la presència de presumptes proxenetes i prostitutes com a la venda de droga al carrer, s’havien plantejat determinades situacions i incidències que havien donat una sensació d’inseguretat i de preocupació a la ciutadania. L’ajuntament de La Jonquera es va decidir a fer un pas endavant en la prevenció del delicte, amb un sistema eficient i amb les màximes prestacions que permetran dotar els seus efectius policials amb eines tecnològiques de màxima efectivitat i capacitat per preveure i resoldre aquestes incidències.

El 80% dels fets delictius tenen un vehicle associat.

L’objectiu d’aquest sistema és implantar mesures de seguretat que redueixin de forma significativa el risc que les amenaces es converteixin en delictes, reduint els fets delictius, generant una sensació de tranquil·litat i seguretat, maximitzant l’eficiència i optimitzant el temps dels cossos de seguretat.

La solució

El pla local de seguretat i convivència contempla la implantació de sistemes de lectura de matrícules als diferents accessos principals del municipi, seguint les necessitats i directrius de l’equip policial, i un treball conjunt amb l’empresa especialitzada en aquest tipus de solucions, Alphanet Security Systems.

Professionalitat

S’ha dissenyat una solució a mida, que incorpora les darreres tecnologies en vídeo IP i reconeixement de matrícules. Aquesta solució és flexible i escalable, permetent a futur un creixement progressiu de la seguretat en el municipi i la incorporació de les darreres novetats tecnològiques.

No podem posar un agent de policia darrere de cada delinqüent o de cada acte incívic. Però sí que podem dotar-los d’eines que multipliquen de manera exponencial la seva eficàcia.

Comunicacions

Per a la incorporació de les més modernes tecnologies de seguretat és imprescindible una gran estabilitat en les comunicacions. Aquesta xarxa de tecnologia Wimax, permet disposar dels cabals necessaris, perfectament estables, en qualsevol punt de l’orografia del municipi, proporcionant imatges amb resolucions megapíxel i a temps real des de qualsevol punt.

Investigació

Les imatges i matrícules queden registrades en el sistema, seguint estrictament els protocols de seguretat corresponents segons la legislació vigent, que està regulada per la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya (CCDVC).

Aquest tipus de sistemes han d’estar instal.lats per empreses de seguretat homologades.

Proactivitat

Davant la presència al Municipi de qualsevol vehicle sospitós i/o associat a fets delictius, s’alerta a temps real al cos policial, amb avisos generats des del mateix sistema. Aquests avisos es fan tant a les dependències com als vehicles policials, i també a dispositius mòbils dels comandaments; facilitant les dades de l’automòbil, incloent-hi la matrícula, la fotografia i el lloc de detecció, permetent així fer més precisa la intervenció dels cossos de seguretat davant actuacions com robatoris, sinistres, furts, actes vandàlics, etc.

Aquesta àmplia xarxa de sistemes converteix aquest municipi en pioner i en uns dels pocs que compta amb un sistema de videovigilància tan avançat a Espanya, on la principal novetat tecnològica rau en l’anàlisi intel·ligent de vídeo, tot incorporant sistemes de reconeixement automatitzat de matrícules, tecnologia que es considera l’avanç més important dels darrers 20 anys en seguretat ciutadana per a municipis.

Resultats

Reducció de fets delictius

Les incidències i faltes administratives s’esperen reduir de forma dràstica, amb quantificacions progressives entre el 35% i el 65%, al mateix temps que els fets delictius i els accidents de trànsit.

Reducció del 35% – 65% en incidències i faltes.

Tranquil·litat

Amb l’entrada en funcionament de les càmeres es vol acabar amb la sensació d’inseguretat al municipi.

En els últims anys la lluita per combatre la venda ambulant il·legal ha sigut insuficient i davant la impossibilitat de destinar més recursos humans s’ha optat per eines complementaries per tal d’ajudar a que els recursos de la policia local siguin més eficients i es pugui garantir així la seguretat ciutadana i recuperar els carrers com a espai de convivència per als ciutadans.

Respostes a temps

Els agents policials monitoritzen les imatges des de comissaria, i en temps real permet alertar als agents i patrulles sobre possibles activitats delictives. Les càmeres els ajudaran a respondre davant els delictes de manera suficientment ràpida com per capturar als sospitosos abans que puguin escapar.

Les forces policials tenen més “ulls” per a la vigilància, la qual cosa dificulta que els delinqüents cometin delictes.

Davant la presència en el Municipi de qualsevol vehicle sospitós i/o associat a fets delictius, s’alerta a temps real al cos policial, amb avisos generats des del propi sistema.

Desenvolupar estratègies

Les càmeres de vigilància no solament ajudaran a la policia a respondre ràpidament davant l’activitat delictiva; també facilitaran a les autoritats de l’ordre l’obtenció de dades i la possibilitat d’analitzar comportaments que els permetran desenvolupar estratègies per combatre el delicte.

Els ciutadans desitgen poblacions cada vegada més segures i intel•ligents que s’anticipin als problemes de mobilitat i seguretat ciutadana.

Alphanet, garantia d’èxit

Castell-Platja d’Aro: els resultats d’un municipi pioner

Castell-Platja d’Aro: els resultats d’un municipi pioner

El municipi de Castell-Platja d’Aro ha obtingut al llarg dels darrers anys uns fantàstics resultats en termes de seguretat. La seva voluntat ferma per emprendre un projecte de seguretat modern i amb visió de futur; i la definició d’uns objectius ambiciosos i ben definits han esdevingut motiu fonamental per l’èxit de la iniciativa.

Esteu interessats en alguna solució pel municipi o voleu rebre assessorament?

Contacteu amb nosaltres i us informem.