Cas d'èxit Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols: un canvi de model en temps rècord

Amb un recorregut de només any i mig, Sant Feliu de Guíxols ha pogut mesurar i quantificar els grans resultats generats amb els sistemes de videovigilància. La visió de futur del Cos de Policia Local i la confiança del consistori del municipi baix empordanès van cimentar un projecte que, des del seu inici, va començar a donar fruits.

Municipi

Sant Feliu de Guíxols

Comarca

Baix Empordà

Provincia

Girona

Població

+21.000 habitants

Solució Alphanet

Lectura de matrícules als accessos del municipi

Controls d’accés a zones restringides al trànsit

El projecte té dues línies definides des del seu inici: la primera, de seguretat ciutadana, amb la implantació de lectors de matrícules, col·locats estratègicament a diferents accessos del municipi; i la segona, de control del trànsit i de la indisciplina viària, mitjançant controls d’accés a zones restringides al trànsit que també utilitzen la tecnologia de lectura de matrícules.

A partir de la informació captada per aquests sistemes, el cos de policia ha aconseguit afegir valor al seu treball, utilitzant-la de forma proactiva per a investigacions, anàlisi, reacció davant potencials amenaces, etc., obtenint resultats molt positius en la seva operativa diària. A més, cal destacar que la implementació i desenvolupament d’aquesta millora en el funcionament del cos policial ha estat fluida des del principi i ha aconseguit optimitzar considerablement els recursos humans de la Policia Local.

Aquesta millora en el funcionament del cos policial ha estat fluida des del principi i ha aconseguit optimitzar considerablement els RRHH.

Millora estable dels indicadors de seguretat

El cos de Policia quantifica la disminució de l’activitat delinqüencial en les zones més sensibles i/o conflictives en un 54%. Els sistemes de videovigilància han facilitat també la resolució de més de 40 casos de caràcter penal gràcies a les aportacions de les proves de càrrecs extretes dels sistemes. Aquestes dades repercuteixen molt positivament en la sensació de seguretat de la ciutadania. Els indicadors subjectius apunten en aquest sentit, i cap a una sensació de pau social.

Aquesta sensació de seguretat facilita que es percebi Sant Feliu de Guíxols com un municipi tranquil i amb gran qualitat de vida, fet que millora el turisme, un dels seus més importants motors econòmics.

El cos de Policia quantifica la disminució de l’activitat delinqüencial en les zones més sensibles i/o conflictives en un 54%.

Policia Local de Sant Feliu de guíxols ensenyant la sala de control

El trànsit, una altra àrea de bons resultats

La gestió del trànsit intern mitjançant els sistemes de videovigilància també han contribuït a millorar la pacificació del nucli urbà i la zona comercial del centre. Aquests sistemes permeten regular l’accés de vehicles a aquestes zones, millorant l’ordenació urbana, impulsant el comerç, reduint el trànsit i la contaminació acústica i ambiental; i per tant, augmentant la qualitat de vida dels ciutadans.

Alphanet, garantia d’èxit

Castell-Platja d’Aro: els resultats d’un municipi pioner

Castell-Platja d’Aro: els resultats d’un municipi pioner

El municipi de Castell-Platja d’Aro ha obtingut al llarg dels darrers anys uns fantàstics resultats en termes de seguretat. La seva voluntat ferma per emprendre un projecte de seguretat modern i amb visió de futur; i la definició d’uns objectius ambiciosos i ben definits han esdevingut motiu fonamental per l’èxit de la iniciativa.

Esteu interessats en alguna solució pel municipi o voleu rebre assessorament?

Contacteu amb nosaltres i us informem.