Cas d'èxit Sant Vicenç de Montalt

Sant Vicenç de Montalt: un projecte innovador amb grans resultats

Els sistemes de videovigilància municipal són cada cop més efectius, i avancen amb una gran velocitat per adaptar-se a les necessitats de la societat i obtenir així una millora de resultats en un àrea de primordial importància: la Seguretat Ciutadana.

Municipi

Sant Vicenç de Montalt

Comarca

Maresme

Provincia

Barcelona

Població

+6.000 habitants

Solució Alphanet

Lectors de matrícula als accessos del municipi

Objectiu

L’objectiu principal d’aquest municipi maresmenc tenia dues finalitats comunes:

  • Vetllar per la seguretat dels ciutadans.
  • Vetllar pel patrimoni de la població.

Sant Vicenç és un municipi petit d’aproximadament 5.900 habitants però amb una gran dispersió demogràfica, doncs a més dels tres nuclis urbans d’aquest poble, trobem també 18 urbanitzacions, algunes d’elles considerades d’alt standing.

És per això que l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt volia un sistema eficient amb les màximes prestacions, i permetés així dotar als seus efectius policials amb eines tecnològiques de màxima efectivitat i capacitat per resoldre aquestes incidències, actualment comunes en molts municipis.

I desprès d’un estudi de totes les seves necessitats es va optar per la solució proposada per Alphanet Security Systems S.L, empresa líder en solucions de Seguretat i Videovigilància Municipal que aposta pel concepte de Smart City Surveillance.

Solució

Alphanet va presentar les millors especificacions tècniques, amb la darrera tecnologia, professionalitat i una sèrie de punts claus.

Punt de videovigilància

Professionalitat

Gràcies a l’experiència aportada per Alphanet en gairebé 25 municipis, es va dissenyar un solució a mida i ajustada a les necessitats del client. Aquesta proposta va poder ser implantada progressivament, doncs una de les seves grans característiques, entre d’altes, és la flexibilitat i escalabilitat de la solució.

Comunicacions

Per la incorporació de les més modernes tecnologies de seguretat és imprescindible una gran estabilitat en les comunicacions. S’ha aconseguit la millor garantía. Aquesta xarxa que combina fibra òptica i Wimax, permet disposar dels caudals necessaris i perfectament estables en qualsevol punt de la orografia del municipi, proporcionant imatges a temps real des de qualsevol punt amb resolució megapíxel.

Proactivitat

Davant la presència al Municipi de qualsevol vehicle sospitós i/o associat a fets delictius, s’alerta a temps real al cos policial, amb avisos generats des del propi sistema. Aquests avisos es fan tant a les dependències com als vehicles policials, i també a dispositius mòbils dels comandaments; facilitant les dades de l’automòbil, incloent la matrícula, la fotografia i el lloc de detecció, permetent així fer més precisa la intervenció dels cossos de seguretat davant actuacions com robatoris, sinistres, furts, actes vandàlics, etc.

Davant la presència al Municipi de qualsevol vehicle sospitós i/o associat a fets delictius, s’alerta a temps real al cos policial.

Supramunicipalitat

Gràcies a la integració amb els sistemes de comunicació policial i als avisos en temps real, el sistema és capaç de generar avisos a les poblacions veïnes i al cos de Mossos d’Esquadra a temps real si el vehicle té un interès Supramunicipal, permetent així muntar operatius conjunts i més efectius.

Investigació

Les imatges i matrícules queden enregistrades al sistema, seguint estrictament els protocols de seguretat corresponents segons la legislació vigent. Aquesta base de dades permet als agents realitzar investigacions a posteriori i fer cerques per diferents conceptes, tot facilitant les tasques a l’hora de resoldre casos relacionats amb actes incívics i delictes.

Resultat

El resultat va ser sorprenent, segons es va publicar en el butlletí municipal d’octubre del 2.012, doncs gràcies a aquest Sistema implantat per Alphanet Security Systems, es va apreciar immediatament una reducció del 30% en fets delictius i actes incívics, i a hores d’ara a l’espera de l’actualització de les xifres oficials, es calcula oficiosament una reducció del 50% en fets delictius des de la implantació d’aquesta solució.

Gràcies a la implantació d’aquest sistema es calcula una reducció de fets delictius del 50%.

Sistema de lectura de matrícules

Alphanet, garantia d’èxit

Castell-Platja d’Aro: els resultats d’un municipi pioner

Castell-Platja d’Aro: els resultats d’un municipi pioner

El municipi de Castell-Platja d’Aro ha obtingut al llarg dels darrers anys uns fantàstics resultats en termes de seguretat. La seva voluntat ferma per emprendre un projecte de seguretat modern i amb visió de futur; i la definició d’uns objectius ambiciosos i ben definits han esdevingut motiu fonamental per l’èxit de la iniciativa.

La Jonquera: solucions úniques per un municipi únic

La Jonquera: solucions úniques per un municipi únic

La capacitat d’adaptació de les nostres solucions de seguretat queden patents al terme municipal de La Jonquera. Al llarg del territori català trobem problemàtiques i tipologies delictives genuïnes i diferenciades. Això fa que els nostres plans de seguretat i la definició dels projectes sigui necessari.

Esteu interessats en alguna solució pel municipi o voleu rebre assessorament?

Contacteu amb nosaltres i us informem.