Noticia - 1r Congrés sobre el Futur de la Seguretat Municipal

Crónica del 1r Congrés sobre el Futur de la Seguretat Municipal organitzat per Alphanet

8 maig, 2017
Esdeveniments

El dia 20 d’abril de 2017, Alphanet va celebrar a les instal·lacions del Club Nàutic Port d’Aro el primer congrés sobre el futur de la seguretat municipal.

L’esdeveniment va suposar un èxit rotund en quant a participació. Nombrosos representants de les diferents administracions públiques van acudir des de diferents municipis de tot Catalunya i van poder gaudir de grans ponències i demostracions realitzades pels millors professionals del sector a nivell nacional i internacional.

Durant el congrés es van poder conèixer les darreres innovacions tecnològiques i les noves àrees de investigació i desenvolupament del sector. D’aquesta manera, els assistents van poder prendre nota de primera mà de les eines i serveis que Alphanet Security Systems ofereix per situar-se al capdavant en l’àrea de la seguretat municipal.

Ponència Alphanet durant el primer congrés de Seguretat

Una jornada per prendre nota

Xaver Torramilans, CEO d’Alphanet Security Systems, va obrir la jornada de ponències explicant els punts clau del present i futur del sector de la seguretat municipal i el paper crucial que juga Alphanet dins aquest context, en el seguiment de les actuals tendències tecnològiques.

Ignacio García, de Vaxtor Systems ens va introduir les darreres novetats tecnològiques en els sistemes de control urbà i de reconeixement de matrícules, que permeten als municipis millorar la seva tasca de prevenció, control i acció en escenaris concrets i complexos, potenciant la tasca dels serveis municipals de policia.

Adolfo Castaño, membre de Tyco Security Products va presentar les darreres evolucions en sistemes de gestió de plataforma professional de vídeo, i les integracions de sistemes d’alarma i controls d’accés. Aquestes evolucions suposen una millora contínua molt significativa en rendiment, usabilitat, i integració, així com una reducció de costos.

Agraïm la intervenció de David Puertas, Cap de la Policia Local de Platja d’Aro sobre els usos i resultats dels sistemes de seguretat al seu municipi, que els situen al capdavant de Catalunya i de l’Estat en termes de seguretat.

Daniel Vázquez, ponent de SR7 ens va explicar les millores funcionals i els grans avantatges que implica la utilització dels seus sistemes de detecció precoç, vigilància i seguiment d’incendis forestals.

Joan Sarró, representant SENDES va explicar què són els drons, les seves categoritzacions i particularitats, així com el seu context legal en constant evolució, i quin paper juga a l’entorn de la seguretat municipal. També es va tractar la inhibició de vol d’aeronaus en espais no permesos o restringits.

Finalment, Carles Hernández, ponent de Herta Security va tancar les ponències amb una explicació molt il·lustrativa sobre les grans millores dels sistemes de reconeixement facial, i la seva utilitat preventiva i reactiva, que potencia la tasca dels serveis policials.

Demostracions durant el primer congrés

Demostracions i un gran final

A la darrera part de la jornada, els assistents van gaudir de demostracions en viu, que els van servir per veure, més a prop encara, els grans avantatges dels nous avanços tecnològics del sector.

José Ignacio García, ens va mostrar la darrera versió i les noves funcionalitats del programari de reconeixement de matrícules i els alts índex de eficàcia. Amb una filosofia de desenvolupament continu, Vaxtor es converteix en una de les empreses líder i més influents a nivell internacional.

A continuació, i amb l’ajuda d’un espectacular tràiler especialment equipat, l’equip de Tyco Security Products va fer una demostració en temps real del funcionament del seu sistema de gestió de plataforma de vídeo, gestionant remotament un complex sistema amb punts de control d’accés, càmeres de vigilància i alarmes, davant situacions de risc expressament preparades.

Per últim, els assistents van poder conèixer de primera mà la darrera tecnologia utilitzada per combatre l’ús fraudulent i potencialment perillós de drons. Els equips de SENDES inhibeixen el senyal de comunicació dels drons amb diferents reaccions, quedant anul·lats tots els seus sistemes.

Per finalitzar la jornada i recuperar forces, àpat amenitzat per la magnífica actuació de la companyia artística “Divinas”, acompanyades al piano per Bernat Font i Juli Aimí al clarinet. Un fi de festa a la alçada de les circumstàncies.

Altres notícies relacionades

Esteu interessats en alguna solució pel municipi o voleu rebre assessorament?

Contacteu amb nosaltres i us informem.

Share This