Noticia - La Paeria instal·la les primeres càmeres de seguretat amb lectura de matrícules a l’Horta
La Paeria instal·la les primeres càmeres de seguretat amb lectura de matrícules a l’Horta
10 agost, 2021
Premsa

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat la instal·lació de les primeres càmeres de seguretat a l’Horta, que han de permetre millorar la seguretat en aquest entorn. El projecte s’ha estructurat en tres anys, amb la ubicació aquest mes d’agost de 19 càmeres; 19 càmeres més l’any que ve i 8 més el 2023.

El sistema de videovigilància permetrà fer una lectura i reconeixement de les matrícules dels vehicles que hi passin. A més, enregistraran imatges i s’hi aplicarà intel·ligència artificial amb el tractament de dades automàtic. D’aquesta manera, es podran creuar dades amb els sistemes informàtics dels cossos de seguretat per actuar davant els comportaments delictius i incívics.

L’alcaldessa ha comentat que amb aquest sistema es podrà tenir una imatge fidedigna de l’Horta i, a més de vetllar per la seguretat, s’aportarà dades d’interès per treballar-la transversalment. Ha comentat que es pot obtenir informació del trànsit per prendre decisions sobre el manteniment i dimensionament del ferm dels camins, entre altres. Serà, ha dit, ‘el big data aplicat a l’Horta’.

El regidor Castro ha detallat el projecte, que es va començar a treballar el 2019 i ara s’ha adjudicat a l’empresa especialitzada Alphanet Securtiy Systems, SL. Ha explicat que les càmeres enregistraran les matrícules dels vehicles i que les dades quedaran en un sistema per poder-les compartir amb els cossos policials per actuar quan hi hagi infraccions penals o accions incíviques. A finals de setembre es preveu que estigui a punt la part més tècnica i informàtica de la instal·lació.

Altres notícies relacionades

Esteu interessats en alguna solució pel municipi o voleu rebre assessorament?

Contacteu amb nosaltres i us informem.

Share This