Noticia - Primer sistema de Catalunya d'anàlisi intel·ligent de vídeo pel control automàtic d'incendis

Vacarisses: en marxa el primer sistema de Catalunya d’anàlisi intel·ligent de vídeo pel control automàtic d’incendis

5 setembre, 2018
Notícies

El municipi vallesà ha apostat per la darrera tecnologia per defensar el territori enfront incendis forestals. Aquesta solució, instal·lada per primer cop a Catalunya, vigila de forma ininterrompuda una àmplia extensió de terreny forestal, avisant a les forces de seguretat del municipi en cas de detecció d’incendis.

Un dels grans valors de l’eina és la combinació de precisió i cobertura del rang de captació, arribant a localitzar petits punts de foc a llargues distàncies de fins a 8 km (segons les condicions de la topografia); i emetent avisos instantanis que ofereixen informació associada sobre la geolocalització o la intensitat del foc detectat. Aquesta eina ofereix prestacions d’alt valor afegit que contribueix a una ràpida reacció per tal evitar la propagació del foc, i per tant, ajuda a preservar la integritat de les àrees forestals.

La instal·lació del municipi de Vacarisses va ser acuradament dissenyada, tenint molt en compte el calibratge dels equips, realitzant un estudi previ de la topografia del terreny per tal de determinar la ubicació exacta i cobrir el màxim de territori amb el rang de captació d’imatge de les càmeres. En aquest sentit, el treball conjunt i coordinat amb l’Ajuntament de Vacarisses i els diferents actors implicats en la seguretat del municipi ha sigut part molt important per l’èxit de la implementació de la solució.

Evolució de la solució

Com no pot ser d’una altra manera, Alphanet farà un seguiment molt proper del rendiment i evolució de la solució implantada per tal d’establir un precedent que pot significar un canvi de paradigma en la lluita contra els incendis forestals. Aquesta solució representa un cas molt rellevant per a Alphanet, ja que està directament relacionat, no només amb la protecció dels ciutadans, sinó també del medi ambient.

Per a saber més sobre com treballem i quins productes i serveis oferim, consulteu les nostres solucions.

Altres notícies relacionades

Esteu interessats en alguna solució pel municipi o voleu rebre assessorament?

Contacteu amb nosaltres i us informem.

Share This